Interview Padellers TC Animo

We hebben al enkele ervaren padelspelers binnen TC Animo en we hebben even gevraagd naar hun ervaringen hiermee! Ben je benieuwd of Padel iets voor jou is? Lees dan het interview met Wesley Raemdonck en Dylan Blackman over Padel en de aanleg van padelbanen bij TC Animo!
๐‘ฑ๐’–๐’๐’๐’Š๐’† ๐’›๐’Š๐’‹๐’ ๐’†๐’“๐’—๐’‚๐’“๐’†๐’ ๐’‘๐’‚๐’…๐’†๐’๐’”๐’‘๐’†๐’๐’†๐’“๐’”, ๐’‰๐’๐’† ๐’—๐’Š๐’๐’…๐’†๐’ ๐’‹๐’–๐’๐’๐’Š๐’† ๐’‰๐’†๐’• ๐’…๐’‚๐’• ๐’†๐’“ ๐’‘๐’‚๐’…๐’†๐’๐’ƒ๐’‚๐’๐’†๐’ ๐’Œ๐’๐’Ž๐’†๐’ ๐’ƒ๐’Š๐’‹ ๐‘ป๐‘ช ๐‘จ๐’๐’Š๐’Ž๐’? ๐““๐”‚๐“ต๐“ช๐“ท; Ik speel Padel nu ongeveer 9 maanden, dus ik zou mezelf niet ยดervaren` noemen, maar Padelbanen bij Animo is de ideale toevoeging voor zowel leden als niet-leden, tennissers als niet tennissers.๐“ฆ๐“ฎ๐“ผ๐“ต๐“ฎ๐”‚: Dit is een aanwinst voor de club. Dit geeft de mogelijkheid om meer mensen op de club te krijgen. Padel is heel laagdrempelig, een voordeel; mensen die niet tennissen en toch een racketsport willen proberen.
๐‘ฏ๐’๐’† ๐’‰๐’†๐’ƒ๐’ƒ๐’†๐’ ๐’‹๐’–๐’๐’๐’Š๐’† ๐’›๐’†๐’๐’‡ ๐’‰๐’†๐’• ๐’‘๐’‚๐’…๐’†๐’๐’๐’†๐’ ๐’๐’๐’•๐’…๐’†๐’Œ๐’•?๐““๐”‚๐“ต๐“ช๐“ท: Bij T.V. de Boskreek ligt een baan, waar we competitie spelen. Een aantal spelers uit het team (John, Mart, Wesley & Tom) padellen al een tijdje. Door het eens te proberen, is het direct bevallen. ๐“ฆ๐“ฎ๐“ผ๐“ต๐“ฎ๐”‚: Doordat ik ook competitie in Breskens speel ben ik er voor het eerst mee in aanraking gekomen. Hier hebben ze al een padelbaan. Hier organiseerden ze een openings- of kennismakingstoernooi toen de baan er net lag, en toen is het voor mij begonnen.
๐‘ฏ๐’๐’† ๐’๐’‚๐’๐’ˆ ๐’”๐’‘๐’†๐’๐’†๐’ ๐’‹๐’–๐’๐’๐’Š๐’† ๐’›๐’†๐’๐’‡ ๐’‚๐’ ๐’‘๐’‚๐’…๐’†๐’?๐““๐”‚๐“ต๐“ช๐“ท: 9 maanden๐“ฆ๐“ฎ๐“ผ๐“ต๐“ฎ๐”‚ Ongeveer 2 jaar.
๐‘พ๐’‚๐’‚๐’“ ๐’‘๐’‚๐’…๐’…๐’†๐’๐’†๐’ ๐’‹๐’–๐’๐’๐’Š๐’† ๐’๐’– ๐’‰๐’†๐’• ๐’Ž๐’†๐’†๐’”๐’•?๐““๐”‚๐“ต๐“ช๐“ท: Meestal bij TV de Boskreek in Breskens, maar in Wachtebeke komt ook wel eens voor.๐“ฆ๐“ฎ๐“ผ๐“ต๐“ฎ๐”‚: Voornamelijk in Breskens, en heel af en toe eens in Wachtebeke. In Wachtebeke moet je ongeveer 2 weken van tevoren al reserveren omdat het zo populair is.
๐‘พ๐’‚๐’• ๐’Š๐’” ๐’†๐’“ ๐’›๐’ ๐’๐’†๐’–๐’Œ ๐’‚๐’‚๐’ ๐’‘๐’‚๐’…๐’†๐’?๐““๐”‚๐“ต๐“ช๐“ท: Dynamiek, onvoorspelbaarheid, minder belastend voor ledematen en de laagdrempeligheid. ๐“ฆ๐“ฎ๐“ผ๐“ต๐“ฎ๐”‚: Het is snel en dynamisch. Je speelt al snel leuke en lange rallyโ€™s. Door het gebruik van de muren krijgt het spel een totaal andere vorm dan bijvoorbeeld tennis.
๐‘ฐ๐’” ๐‘ท๐’‚๐’…๐’†๐’ ๐’‚๐’๐’๐’†๐’†๐’ ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‹๐’๐’๐’ˆ๐’†๐’“๐’†๐’?๐““๐”‚๐“ต๐“ช๐“ท: Nee, padel is zeker voor iedereen. Ouderen met tenniservaring hebben zelfs een voordeel, als je ziet hoeveel er volley en smash wordt gespeeld. Daarbij komt dat het aspect dubbel veel meer op de voorgrond komt.๐“ฆ๐“ฎ๐“ผ๐“ต๐“ฎ๐”‚: Padel is voor jong en oud.
๐‘ฐ๐’” ๐’‘๐’‚๐’…๐’†๐’ ๐’Ž๐’†๐’†๐’“ ๐’ƒ๐’๐’†๐’”๐’”๐’–๐’“๐’†๐’ˆ๐’†๐’—๐’๐’†๐’๐’Š๐’ˆ?๐““๐”‚๐“ต๐“ช๐“ท De blessuregevoeligheid is denk ik minder, alhoewel het voorlopig op andere lichaamsdelen is gericht. Wat ik zelf ondervind en van andere hoor, is dat de onderrug (door het vele roteren) toch wel vaak als de zwakke plek wordt aangewezen. ๐“ฆ๐“ฎ๐“ผ๐“ต๐“ฎ๐”‚ Dat is lastig te zeggen. Het hangt erg af van hoe je zelf beweegt en je inspant. Zelf merk ik wel dat het voor de schouder en pols minder belastend is. De rug lijkt dan weer een zwakkere plek vanwege het vele roteren en smashen.
๐‘ฐ๐’” ๐‘ท๐’‚๐’…๐’†๐’ ๐’†๐’†๐’ ๐’—๐’†๐’“๐’—๐’‚๐’๐’ˆ๐’Š๐’๐’ˆ ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’•๐’†๐’๐’๐’Š๐’”?๐““๐”‚๐“ต๐“ช๐“ท: Voorlopig kan Padel beschouwd worden als het kleine broertje/zusje van tennis. Maar wel รฉรฉn die verschrikkelijk hard groeit.๐“ฆ๐“ฎ๐“ผ๐“ต๐“ฎ๐”‚: Dit kan, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Allebei de sporten zijn prima te combineren.