Jeugdcompetitie

Lijkt het jullie leuk om naast de reguliere tennislessen ook competitie te spelen?? Meld je dan nu aan. Hieronder vinden jullie uitleg wat het competitiespelen inhoud. De speeldag voor jeugd is zondag.

De jeugdcompetitie is opgedeeld in kleuren (Rood, Oranje, Groen en Geel).

  • Bij competitie Rood en Oranje (leeftijd t/m ±10 jaar) leren jullie op een speelse manier kennismaken met het competitiespelen. Er is begeleiding aanwezig om jullie wegwijs te maken in de spelregels en het bijhouden van de stand.  Het is nog erg vrijblijvend, van week tot week is te bekijken of jullie mee kunnen/willen doen. De wedstrijden vinden meestal plaats op zondagochtend.
  • Competitie Groen (leeftijd ±10 t/m ±12 jaar) geldt als voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. De wedstrijden duren langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. Een speeldag word gespeeld met minimaal 4 spelers. Er worden 2 dubbel wedstrijden en 4 enkel wedstrijden gespeeld. De wedstrijden vinden meestal plaats op zondag. Meer informatie over de verschillende competitievormen kunt u vinden op deze site : https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/competitie/jeugd/tenniskids-competitie/
  • Competitie Geel is opgesplitst in 2 categorieën. Deze bestaan uit de leeftijdscategorieën 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar. Deze competitie geldt dan weer meer als voorbereiding op het volwassen-tennis. Een speeldag word gespeeld met minimaal 4 spelers. Er worden 2 dubbel wedstrijden en 4 enkel wedstrijden gespeeld. De wedstrijden vinden meestal plaats op zondag. Voorlopige data van de voorjaarscompetitie is inmiddels bekend maar kan nog wijzigen: Opgeven voor de competitie kan door middel van een mailtje naar jeugdcommissie@tcanimo.nl.

Ook voor vragen en verdere info kunnen jullie dit mailadres gebruiken. 

We hopen op jullie deelname en maken er samen een leuk competitieseizoen van! 

Groeten

Jeugdcommissie TC Animo