Padel Zomer Laddercompetitie

Hieronder een berichtje voor alle padel liefhebbers!

Padel Zomer Laddercompetitie

Wat is het idee?

Aangezien we veel positieve reacties hebben gekregen op de padel wintercompetitie willen we dit graag een vervolg geven in de zomerperiode. Na afloop van de lessen starten we daarom met een zogenaamde laddercompetitie. De opzet hiervan is iets anders dan de wintercompetitie en houdt rekening met het feit dat deelnemers in de zomer een vakantieperiode zullen inlassen.

Inschrijving

De padel laddercompetitie is gratis toegankelijk voor leden van T.C. Animo.

Inschrijven kan in duo’s, maar ook als je nog geen partner gevonden hebt, kan je je aanmelden via padel@tcanimo.nl. Zowel damesdubbels, herendubbels als mix duo’s kunnen opgeven, ongeacht de sterkte van de spelers.

We maken gebruiken van de KNLTB Match App.

Voor apple;

https://apps.apple.com/nl/app/knltb-match-app/id1551108072

of voor android;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scalasports.scala.knltbmatch&hl=nl&gl=US

Download de app, vul je gegevens in (geef met name je speelsterkte zo realistisch mogelijk weer) en registreer je voor de ‘Padel Laddercompetitie T.C. Animo’. De Match App is nog steeds in ontwikkeling en staat op dit moment nog los van de clubapp. Neem contact op met padel@tcanimo.nl voor hulp of verdere vragen over de app.

Registreren kan t/m zaterdag 30 april. De laddercompetitie zal starten op 2 mei. Later instromen is ook mogelijk, maar je mist dan één of meerdere rondes.

Opzet

Iedere twee weken zal automatisch een wedstrijd voor de laddercompetitie worden aangemaakt. Er wordt een datumsuggestie gedaan, maar deze kan je na onderling overleg (bijvoorbeeld via de chat functie in de app) wijzigen.

Als je 1 keer per week wil spelen kan je dit ook aangeven in de app. Periodes van vakantie, blessure of ziekte kan je aangeven door jezelf op 0 keer per week beschikbaar te zetten.

Uitslagen dienen ingevoerd te worden via de app. Indien een lager geplaatst duo wint van een hoger geplaatst duo, zullen deze duo’s wisselen van positie in de stand. Indien een hoger geplaatst duo wint van een lager geplaatst duo, blijft de stand onveranderd.

Wedstrijden worden gespeeld op basis van tijd (één uur), waarbij de games worden doorgeteld.

Plannen van de wedstrijden vind plaats via het afhangsysteem. Let op dat dit (momenteel nog) niet automatisch gebeurt na het plannen van een wedstrijd via de Match App. Reserveren van een baan langer dan 3 dagen vooruit is mogelijk door een email te sturen aan padel@tcanimo.nl. We houden rekening met mensen die niet deelnemen aan de competitie en vrij willen spelen door het aantal partijen dat op een dag voor de laddercompetitie wordt ingepland te maximeren.

Prijzen

De duo’s die eind september bovenaan de ladder staan ontvangen een leuke prijs. De duo’s die eind september het meeste wedstrijden gespeeld hebben, ontvangen eveneens een leuke prijs.

Groeten Padelcommissie TC Animo