Trots op Mika en Ruben

In de week van 13 t/m 19 februari jl. was het ABN AMRO Open tennistoernooi in Rotterdam. Een mooi toernooi met grote namen en….. met 2 jeugdleden van TC Animo! Ruben D’Hondt en Mika Ysebaert waren geselecteerd als ballenjongens op het tennistoernooi.

We hebben de jongens gevraagd hoe zij dit hebben ervaren en vinden het leuk om met jullie te delen, want we zijn als TC Animo zijnde natuurlijk stiekem wel een beetje trots!  

Hoe hebben jullie je opgegeven als ballenjongen of zijn jullie gevraagd?

Mika; Vorig jaar heb ik meegedaan aan de selectie dag en toen ben ik geselecteerd om mee te doen. Dit jaar heeft de organisatie gevraagd of ik weer mee wilde doen bij de ballenkinderen van de ABN AMRO Open in Rotterdam.

Ruben; Ik heb mij opgeven voor de selectie dag om mee te doen waarna er een selectie dag was om 50 ballenkinderen uit 200 kandidaten te kiezen maar dat waren alleen de ballenkinderen die voorheen nog niet hebben geraapt bij het ABN AMRO open. Kinderen die al eens hadden geraapt zijn uitgenodigd en hoefden niet naar de selectiedag.

Wat was precies jullie taak?

Mika; Zorgen dat er geen ballen op de baan blijven liggen en zorgen dat de spelers op tijd ballen aangegooid krijgen.

Ruben; Het was heel leuk om bij het ABN AMRO open als ballenjongen mee te mogen doen. Bij het toernooi was onze taak om ballen te rapen en om te zorgen dat de ballen aan de goede kant waren zodat de speler die aan het serveren was zo veel mogelijk ballen tot zijn beschikking had en we moesten zorgen dat de spelers geen last hadden van ons.  

Hebben jullie hiervoor een speciale training gehad?

Mika; Vorig jaar kwamen alle nieuwe ballenkinderen naar een speciale oefendag. Daar kreeg je uitleg en kon je oefenen.

Ruben; Om ballenjongen te mogen zijn moest je een aantal weken voor het toernooi naar een trainingsdag waarbij we een vriendschappelijke partij van 2 goede spelers moesten rapen.  

Welke beroemde spelers heb je ontmoet?

Mika; Ik heb op de baan gestaan met Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Tim van Rijthoven, Daniil Medvedev, Alejandro Davidovich Fokina, Stefanos Tsitsipas, Felix Auger-Aliassime, Alexander Zverev, Maxime Cressy, Richard Gasquet, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkacz, Stan Wawrinka, Alfie Hewett en Martin de la Puente. En op de trainingsbanen heb ik o.a. Robin Haasse, Jannik Sinner, Andrey Rublev gezien.    

Ruben; Ik heb veel beroemde spelers ontmoet en veel foto’s meegemaakt, de spelers die ik heb ontmoet zijn: Daniil Medvedev, Félix Auger-Aliassime, Stefanos Tsitsipas, Andrej Roebljov, Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Stan Wawrinka, Matwe Middelkoop, Holger Rune, Alexander Zverev en Alexandr Bublik.  

Vond je het spannend?

Mika; In het begin wel, daarna is het wel wat minder spannend.

Ruben; De eerste dag dat ik er was vond ik het nog erg spannend om de baan op te gaan omdat er veel publiek is en dan wil je geen fouten maken, maar dat werd minder naarmate je vaker de baan op gaat.  

Ging er ook wel eens iets mis of gebeurde er iets grappigs?

Mika; Het ging eigenlijk best wel goed, er ging niet zo heel veel mis. En met de ballenkinderen onderling is het altijd wel gezellig. Op de finale dag kwam het Jeugdjournaal filmen, ze volgenden twee ballenjongens uit mijn groep.  

Ruben; Op de laatste dag en in de laatste shift ging er iets mis. Er was een ballenwissel maar er was geen kantwissel voor de spelers dus toen er nieuwe ballen waren rolde de netrapers de ballen de verkeerde kant op maar daar zaten geen grote gevolgen aan.  

Wil je later ook proftennisser worden?

Mika; Dat zou leuk zijn, maar dat is nog niet zo makkelijk. Niet heel realistisch denk ik.  

Ruben; Ik zou het leuk vinden als ik proftennisser zou kunnen worden maar dat wordt heel lastig na het zien van het niveau van de professionele spelers  

Wie is jullie eigen grote voorbeeld?

Mika; Roger Federer vind ik een hele goede speler, jammer dat hij gestopt is.  

Ruben; Mijn grootste voorbeeld is Jannik Sinner omdat hij een mooie techniek heeft en een jonge speler is.  

Waren er nog leuke extra’s voor jullie? Kleding die je mocht houden bijvoorbeeld?

Mika; De kleding en schoenen mochten wij houden. Dit jaar was het 50-jarig bestaan van het toernooi en kregen we er ook een tas bij. En als je daar rondloopt in je outfit van de ballenkinderen mag je bijna overal komen. Daardoor kom je ook veel dichter bij de spelers en heb je meer kans om selfies met ze te maken.

Ruben; Voor het ballenrapen kregen we een shirt, broek, schoenen, sokken en een zweetbandje en die mogen we houden.

Wie was de vriendelijkste speler?

Mika; De meeste spelers zijn wel vriendelijk, maar een van de vriendelijkste spelers was Stan Wawrinka.  

Ruben; De vriendelijkste speler vond ik Felix Auger-Aliassime omdat hij erg vrolijk de baan af kwam ondanks dat hij net getraind had.

Super gedaan door deze toppers dus en een prachtige ervaring, wellicht dat ze volgend jaar weer aan de slag mogen!